Uitmarkt Ede Online

In 2019 ben je vast naar Uitmarkt Ede & Heideweek Culinair op het Oude Kerkplein in Ede geweest. Was leuk hè?! In 2020 gooide het coronavirus helaas roet in het eten, maar we lieten ons niet kisten en bedachten een tof alternatief: Uitmarkt Ede Online.

 

Over Uitmarkt Ede Online

Uitmarkt Ede Online heeft als doel je kennis te laten maken met de kunst en cultuur in alle facetten die Ede te bieden heeft en het nieuwe seizoen van de sector te promoten. We hebben dat gedaan door het aanbieden van een programma dat live uitgezonden werd op 28 augustus 2020. Vanaf dat moment zijn alle optredens onbeperkt terug te kijken. Het programma bestaat uit 24 live optredens door lokale en nationale artiesten in alle mogelijke categorieën. In het blokkenschema op de startpagina vind je de planning. Daarnaast 16 vooraf opgenomen filmpjes van Edese culturele organisaties, die je op de programma-pagina vindt.

 

De optredens

Op de vier locaties Akoesticum, BIT-MeetMe, Astrant en Cultura vonden dus optredens plaats die gefilmd en live uitgezonden werden. Dit zijn niet alleen muzikale optredens, maar ook dans, poëzie, cabaret, spoken word en meer. Sopraan Tineke Roseboom uit Bennekom was Ambassadeur van de Cultuur tijdens het evenement. Zij kwam op alle locaties een (gast)optreden geven. Andere namen die je bijvoorbeeld kunt bekijken: stadsdichter Larissa Verhoeff, Lavalu, André Heuvelman, Spinvis, singer-songwriter Ryso Jochemsen, de Ierse folksband The Coincidences, de Handsome Poets en Navarone-drummer Robin Assen. Het complete overzicht vind je op de startpagina in het blokkenschema.

 

De organisatie

Uitmarkt Ede Online wordt georganiseerd door stichting Cultuurfonds Ede in samenwerking met de eerder genoemde locaties, Culturele Partners United, film- en animatiestudio REDRUM en het evenement wordt ondersteund door ITN Intallatietechniek, BIT Internet Technology, Provincie Gelderland en Bouwbedrijf Kreeft.

 

“We zijn blij dat we de Edese kunst- en cultuursector hebben kunnen ondersteunen, ook door middel van Uitmarkt Ede Online. Omdat stichting Cultuurfonds Ede haar activiteiten op 1 oktober 2020 moet beëindigen doordat de subsidie van de gemeente Ede stopt, is het extra mooi dat we de Edese bevolking hiermee een prachtig blijvend cadeau kunnen geven.” aldus Corine van Ruissen, coördinator Cultuurfonds Ede.