Veelgestelde vragen

 

Wat is Uitmarkt Ede online?
Uitmarkt Ede online is de coronaproof vervanger van Uitmarkt Ede & Heideweek Culinair. Het is een online festival, waar de culturele organisaties uit de gemeente Ede laten zien wat zij in het nieuwe theaterseizoen voor je in petto hebben. 

 

Wat is het verschil met Uitmarkt Ede & Heideweek Culinair?
Het belangrijkste verschil is dat het evenement dit jaar online plaatsvindt. Je ontvangt de artiesten dus via je laptop in je huiskamer in plaats van op het Oude Kerkplein in Ede. 

 

Waar kan ik Uitmarkt Ede online vinden?
Uitmarkt Ede online kun je bekijken via het platform www.uitmarktede.nl. 

 

Wanneer vindt Uitmarkt Ede online plaats?
Uitmarkt Ede online vindt live plaats op vrijdag 28 augustus 2020 van 16.00 tot 22.00 uur. 

 

Wat betaal ik voor Uitmarkt Ede online?
Helemaal niets. Het evenement wordt aangeboden door Akoesticum, Astrant, BIT-MeetMe, Cultura, ITN Installatietechniek, Bouwbedrijf Kreeft, Provincie Gelderland en Cultuurfonds Ede.

 

Wat kan ik zien tijdens Uitmarkt Ede online?
Op vier podia in Ede (Akoesticum, Astrant, BIT-MeetMe en Cultura) vinden live optredens plaats op het gebied van muziek in alle genres, dans, theater, zang, spoken word, enz. Uitgevoerd door een mix van professionals en amateurs en van landelijk en plaatselijk bekende namen. 

 

Welke verbindingssnelheid heb ik nodig om een optreden te bekijken?

Tijdens het kijken (ook wel streamen genaamd) van het optreden is een verbinding met het internet noodzakelijk. We raden high-speed breedband of een high-speed 3G/4G-verbinding aan voor de beste ervaring. Het uitmarktede.nl-platform past de videokwaliteit automatisch aan jouw bandbreedte aan. Om de maximale resolutie en dus de beste beeldkwaliteit te kunnen vertonen, moet je de snelste verbinding kiezen die beschikbaar is.

Van welke kwaliteit zijn de live registraties??
De optredens worden geregistreerd door professionele cameramensen en regisseurs. Ook voor het weergeven van de muziek zijn professionals ingeschakeld. Je mag dus een hoge kwaliteit van de registraties verwachten. De beeldkwaliteit van de stream (HD) zelf is vooral afhankelijk van de bandbreedte van je netwerk.

 

Kan ik de optredens ook live bijwonen?
Nee, de podia zijn niet openbaar toegankelijk. Maar je kunt alles live beleven via www.uitmarktede.nl. 

 

Wat is het programma van Uitmarkt Ede online?
Het exacte programma vind je in het blokkenschema op de hoofdpagina van www.uitmarktede.nl. 

 

Hoe vind ik meer informatie over de optredende artiesten?
Via de I(nformatie)-button op de foto van de betreffende artiest in het blokkenschema, schakel je naar de bio van de artiest. 

 

Kan ik de optredens ook terugkijken? 

Jazeker. Vanaf het moment dat een live optreden afgelopen is, kun je het onbeperkt terugkijken. 

 

Hoe zit het met eten en drinken? 

Om Uitmarkt Ede online optimaal te beleven, kun je speciale Uitmarkt-gerechten bestellen bij vijf horecaondernemers in de gemeente Ede. Dat zijn De Lunterse Beek, Wildpreparateur Leendert Houweling, DeMaes Cateringservice, EdEs Proeflokaal en Puro. Je kunt de Uitmarkt-gerechten van je keuze bestellen via de bestel-links op de foto’s van de betreffende horecaondernemer op de homepagina. 

 

Wat is er nog meer te zien? 

Op uitmarktede.nl vind je, behalve de films van de live-optredens en de horecaondernemers, ook films van andere culturele aanbieders uit de gemeente Ede. 

 

Ik zie zoveel mooie optredens, hoe kan zelf ik de kunst & cultuur in de gemeente Ede steunen? 

Ga naar de websites van de betreffende organisatie en koop kaartjes voor optredens in het komende theaterseizoen. Als je meer algemeen je steun wilt geven, dan kun je een donatie doen op de rekening van stichting Cultuurfonds Ede (IBAN nr NL40 INGB 00078 62993). Of mail naar contact@cultuurfondsede.nl voor meer informatie over wat je kunt doen.